prodaja:
01/3887 009

tajništvo:
01/3887 010, 01/3886 976

objekt S8

Poslovni prostori i parkirna garažna mjesta

Image

Poslovna građevina radne oznake „S8-B“ nalazi se u Zagrebu, u naselju Trešnjevka, u bloku Selska – Baštijanova – Vitezićeva, na k.č.br. 2682/99 k.o. Trešnjevka, što odgovara z.k.č.br. 5532/89 k.o. Grad Zagreb.

 • Cijena unutarnjih parkirališnih mjesta: etaža-1 : 690 € /m2, etaža -2 : 470 € /m2, etaža -3 : 390 € /m2
 • Cijena poslovnih prostora po etažama 1 - 4 : 1.700,00 € / m2
 • Cijena poslovnog prostora na etaži 5: 1.800,00 € / m2

Informacije o građevini:

Poslovna građevina radne oznake „S8-B“ nalazi se u Zagrebu, u naselju Trešnjevka, u bloku Selska – Baštijanova – Vitezićeva, na k.č.br. 2682/99 k.o. Trešnjevka, što odgovara z.k.č.br. 5532/89 k.o. Grad Zagreb.

Kako do lokacije

Smještaj u gradu

Lokacija objekta je na Trešnjevci, zapadno od Selske ceste i sjeverno od Baštijanove ulice. Istočno od Selske nalaze se većinom obiteljske samostojeće jednokatnice dok sa zapadne strane prevladavaju kuće u nizu. Kvaliteta prilaznih prometnica je visoka. Većina njih je nedavno obnovljena. Na Selskoj cesti se nalaze semafori koji omogućuju sigurnu povezanost s obližnjom osnovnom školom i vrtićem. U neposrednoj blizini semafora na Selskoj cesti nalaze se i kolničke prepreke (tzv. „ležeći policajci“) kojima je cilj povećanje sigurnosti prometa.

Prometna povezanost

 • S juga i zapada (Zagrebačka avenija)
  • Skrenuti iz Zagrebačke avenije (bivše Ljubljanske) u Selsku cestu. Nakon trećeg semafora skrenuti lijevo i nastaviti ravno oko 100 m.
 • Sa sjevera (Ilica)
  • Iz Ilice skrenuti u Selsku cestu. Neposredno prije četvrtog semafora skrenuti desno i nastaviti ravno oko 100 m.
 • Sa istoka (Avenija grada Vukovara)
  • Po Vukovarskoj ravno do križanja s Ozaljskom (bivšom Končarevom). Na križanju nastaviti ravno u Krapinsku ulicu. Voziti do kraja Krapinske, odnosno do križanja sa Selskom cestom. Na tom semaforu skrenuti lijevo i neposredno prije prvog sljedećeg semafora skrenuti desno i nastaviti ravno oko 100 m.
Po Selskoj cesti vozi autobusna linija 109 (Črnomerec-Dugave), koja ima stanicu 100 m udaljenu od ulaza u gradilište.
Po Ozaljskoj voze tramvajske linije 3, 9 i 12. Najbliža tramvajska stanica nalazi se oko 230 metara od ulaza u gradilište. Zbog blizine tramvajske remize (spremišta) intenzitet prometovanja tramvaja je jako velik.
Udaljenost do centra je oko 5-10 min automobilom, a tramvajem ili autobusom 15-20 minuta.
Zapadni kolodvor je udaljen 5 min pješice ili 2-3 min. automobilom.

Obrazovni sadržaji

Na suprotnoj strani Selske ceste (gledano u odnosu na gradilište) nalazi se dječji vrtić „Bajka“. U neposrednoj blizini nalaze se i Osnovna škola Augusta Šenoe s velikom sportskom dvoranom i predškolskim vrtićem, te privatna srednja ekonomska škola „Katarina Zrinska“. Nešto sjevernije nalazi se Srednja tehnička škola. Na uglu Zagorske ulice i Selske ceste nalazi se Baletna škola. Južnije niz Selsku cestu, prije križanja sa Ozaljskom, nalazi se Glazbena škola – poznati Zagrebački mališani. U blizini Parka stara Trešnjevka nalaze se IX Gimnazija i II Ekonomska škola, a u sklopu njih nogometno i košarkaško igralište te velika dvorana. Još jedan dječji vrtić nalazi se na Zagorskoj ulici.

Sportski sadržaji

U sklopu Osnovne škole Augusta Šenoe nalazi se nekoliko košarkaških igrališta, rukometno i nogometno igralište. U sklopu Baletne i Srednje tehničke škole također se nalaze rukometna i košarkaška igrališta. Na križanju Selske ceste i Krapinske ulice nalazi se teniski centar u čijem sastavu su otvorena i zatvorena igrališta. Zapadno od gradilišta nalazi se nogometno igralište NK Končar sa svim popratnim sadržajima. Do njega se smjestio teniski klub „Concordia“ s otvorenim i zatvorenim igralištima. Na Zagorskoj, istočno od Selske ceste, nalazi se sportski centar Dom športova. U sklopu njega nalaze se zatvorena igrališta: mali nogomet, rukomet, klizalište, kuglana i košarkaška igrališta. Do njega se nalazi igralište za hokej na travi i Zimsko plivalište „Mladost“ s nekoliko zatvorenih bazena. Odmah do gradilišta budućeg objekta, na križanju Selske i Baštijanove, nalazi se Fitness centar. Novi fitness centar Mofit (www.mofit.hr) je otvoren u Selskoj 81, oko 200 m od lokacije.

Sadržaji opće namjene

Na Ozaljskoj kod Parka stara Trešnjevka nalazi se Općina, Dom zdravlja, policijska postaja, pošta i banka. Druga pošta nalazi se na zapadnom kraju Ozaljske ulice, pored robne kuće Nama. Na Ozaljskoj se nalazi i veliki centar DM trgovine. Odmah preko puta gradilišta budućeg objekta nalazi se Crkva Sv. Marka Križevčanina. Na križanju Krapinske i Ozaljske nalazi se tzv. Trešnjevački plac, jedna od najvećih tržnica u gradu Zagrebu. Malo južnije niz Selsku cestu smješteni su Dom umirovljenika i benzinska crpka. Na samoj Baštijanovoj ulici, u neposrednoj blizini lokacije gradilišta, nalazi se nekoliko trgovina i pekara, te Dom zdravlja Voltino. Nasuprot Doma zdravlja Voltino nalazi se Autoškola Končar koja je 2006. godine izabrana među tri najbolje autoškole u Hrvatskoj. Na Zagorskoj se nalazi Vatrogasni dom.
U blizini lokacije budućeg objekta prostire se nekoliko parkova sa šetnicama, te potok Črnomerec koji duž svojeg sjever-jug položenog toka ima s obje strane uređeno šetalište. Kod Općine se nalazi kazalište „Mala scena“, a na križanju Selske ceste i Zagrebačke avenije kazalište „Trešnja“.
Poslovno-stambena građevina S8 na Selskoj cesti jedinstvena je građevina koja se sastoji od dva nadzemna volumena i zajedničkog podzemnog dijela.

Podzemni dio

Podzemni dio građevine S8 sadrži 3 podrumske etaže u kojima se nalaze 92 parkirališna mjesta, spremišta stanova i poslovnih prostora, spremišta za čišćenje i tehničke prostorije – komunikacijska soba, toplinska podstanica, hidrostanica, prostorija za vodomjere (sve u etaži -1), prostorija za agregat (etaža -2) i sprinkler stanica (etaža -3)..
Podrumske etaže povezane su s obje nadzemne građevine stubištima i dizalima.
Kolni pristup u podzemne etaže omogućen je preko jednosmjerne kružne rampe kojom se promet upravlja semaforima povezanim s podnim senzorima i prometnom signalizacijom, te podiznim rampama na ulazu/izlazu, koje su povezane sa semaforima.
U svim podrumskim prostorima predviđena je odgovarajuća prisilna ventilacija, adekvatna rasvjeta i protupožarna zaštita sprinkler instalacijom

Nadzemni dio

Nadzemni dio građevine S8 se sastoji od dvije građevine:
 • građevina A - na južnoj strani parcele, visine: prizemlje + 8 etaža i
 • građevina B - na sjevernoj strani parcele, visine: prizemlje + 5 etaža.
U obje nadzemne građevine vertikalna komunikacija ostvarena je sa po jednim stubištem i po jednim dizalom koje ide punom visinom zgrada.
Osobna dizala u građevinama A i B su predviđena kao električna sa reguliranim elektromotornim pogonom visokog komfora vožnje.
Glavni ulaz u zgradu B je sa zapadne strane.
U katovima građevine B nalaze se:
 • u svakoj etaži I. do IV. kata po jedan poslovni prostor veličine 301,83 m2 i
 •  jedan poslovni prostor na V. katu veličine 160,43 m2.
Toplinska izolacija
Svi vanjski armiranobetonski i opečni zidovi toplinski su izolirani fasadnim ekspandiranim polistirenom debljine 12 cm i završno obrađeni AKRILATNOM žbukom. Zidovi koji dijele poslovne prostore na zgradi od zajedničkih negrijanih stubišta toplinski su izolirani mineralnom vunom debljine 5 cm unutar potkonstrukcije gipskartonske obloge.

Pregradni i obodni zidovi
Pregradni zidovi sanitarija u poslovnim prostorima se ne izvode. Obodni zidovi poslovnih prostora su armiranobetonski ili opečni i ne obrađuju se niti se žbukaju.

Stropovi
Stropovi se izvode kao armiranobetonski u glatkoj oplati.
Na stropovima poslovnih prostora I. do V. kata ne izvodi se spušteni strop. Obrada podova i zidova
Podovi poslovnih prostora biti će izvedeni kao zaglađena AB ploča i kao takvi se predaju kupcima; visinski je predviđeno dovoljno debljine poda (koji izvodi kupac) da se cementni estrih izvede kao plivajući, eventualno ugradi podno grijanje i postavi završni sloj poda.

Stolarija i bravarija
Ulazna vrata poslovnih prostora I. do V. katu građevine B izvesti će se kao protuprovalna, protupožarna, puna vrata, a fasadni otvori zatvaraju se kvalitetnom PVC stolarijom ostakljenom IZO staklom debljine 4+16+4 mm sa zaštitom od sunca roletama od ALU lamela u PVC rolet-kutiji. Vanjske prozorske klupčice su aluminijske, plastificirane.
Unutarnja vrata u poslovnim prostorima se ne ugrađuju.

Unutarnje stubište
Podovi stubišnog ulaznog prostora, stubišnih podesta, polupodesta i krakova opločiti će se kamenim pločama d=2 cm, te gazištima d=3 cm i čelima stepenica d=2 cm, kompletno sa pripadajućim soklom visine 10 cm. Stropovi stubištnog prostora kitaju sa masom za izravnavanje unutarnjih površina, te završno bojaju bijelom poludisperznom bojom. Zidovi stubišnog prostora završno se obrađuju dekorativnom žbukom za unutarnje radove.
Poslovno-stambena građevina priključena je na gradsku komunalnu infrastrukturu: vodovod, kanalizaciju, elektro-distributivnu mrežu, TK mrežu i centralni toplinski sustav (CTS Grada Zagreba).

Sve radove na instalacijama unutar poslovnog prostora od mjesta priključenja do mjesta potrošnje izvodi vlasnik poslovnog prostora o svom trošku, a prema svojem projektu uređenja prostora prema i izdanoj Potvrdi glavnog projekta.

Grijanje i potrošna topla voda
Opskrba grijanjem i priprema potrošne tople vode je preko centralnog toplinskog sustava Grada Zagreba.
Zajednička toplinska stanica smještena je u etaži podruma -1 građevine, a individualne toplinske podstanice (ITPG) smještene su u stubištu ispred svakog poslovnog prostora. Svaki poslovni prostor ima zasebno mjerilo toplinske energije koje je opremljeno M-bus modulom za daljinsko očitanje potrošnje energije.
Razvod instalacije grijanja završava u ITPG ormariću, instalaciju i postavu ogrijevnih tijela u prostoru izvodi vlasnik poslovnog prostora.

Ventilacija
Ventilacija poslovnih prostora omogućena je prirodno preko prozora i vrata na fasadnim otvorima, a sanitarne prostorije unutar prostora koje izvodi kupac moći će se ventilirati preko ventilacijskih kanala sa izlazom na krov. Korisniku će se prostor predati sa priključcima ventilacijskih vertikala pod stropom, a daljnji razvod i ugradnju ventilatora izvodi vlasnik poslovnog prostora

Elektroinstalacije jake struje
Mjerenje električne energije za svaki poslovni prostor se vrši u pripadajućim katnim razdjelnicima EMO.
Razdjelnici za poslovne prostore su predviđeni za montažu na zid unutar prostora u mehaničkoj zaštiti IP50.
Sav razvod elektroinstalacije od razdjelnog ormarića do potrošača unutar prostora izvodi vlasnik poslovnog prostora.
Raspored ukupno odobrene/angažirane snage i mjerna oprema prema izdanoj prethodnoj elektroenergetskoj suglasnosti:

 • posl. prostori S8-B - I.do IV. kat 4 x 27,60 kW (brojilo kombi 3-fazno)
 • posl. prostor S8-B - V. kat 1 x 17,25 kW (brojilo kombi 3-fazno)
Elektroinstalacije slabe struje
Na etaži -1 zgrade A predviđena je zasebna prostorija u kojoj će se montirati samostojeći komunikacijski ormar u kojem će se formirati glavni komunikacijski čvor za cijelu građevinu S8.

Do svakog komunikacijskog ormarića poslovnog prostora se, iz komunikacijskog ormara u podrumu objekta, polažu jedan 4 nitni optički kabel i jedan FTP (4x2x0,6) Cat 5e kabel.

Vodovod i kanalizacija
Mjerenje potrošnje hladne vode predviđeno je za svaki poslovni prostor posebno preko sekundarnog vodomjera smještenog u ormariću na stubištu.
U svako poslovni prostor dovesti će se priključak vode iz ormarića na stubištu, sav daljnji razvod do budućih potrošača i montažu sanitarnih uređaja izvodi vlasnik poslovnog prostora.

U poslovnim prostorima izvesti će se kanalizacijske vertikale na projektom predviđena mjesta sa priključnim fazonskim komadima, a sav podni i zidni razvod odvodnje i spajanje potrošača na kanalizacijske vertikale izvodi vlasnik poslovnog prostora.

Dokumentacija:

Napomena:

 • Useljivo + vlasnički list!